Posted by: KNizam | Februari 14, 2008

saya sudah ada blog baru !

ya saya sudah ada blog baru ! hehehehee

KNizam Artwerk kini sudah ada di hosting sendiri

saya telah berpindah rumah ke bawah ya :)

www.knizam.com

Sila2lah lawat blog baru saya ya . heheheeheh :)

banyak lagi yang belum siap sebenarnya. nantilah saya siapkan.

psssst – blog lama saya ini akan saya tinggalkan sbg kenangan :)

Posted by: KNizam | Februari 13, 2008

eureka ! i have found it ! weeheeeee

remember the problem with wordpress theme that i post that day at here ?

just bloghopping at blog afham just now

and i am really impressed with the simplicity of his theme

i browsed through the theme that he used and found this link

lepas tuh aku download wordpress theme dia and then terus activate

jeng jeng jeng….check kat header nampak ada customizable header !

perghhhhhh syukur2. akhirnya ada gak theme yang cool camni !

so bolehlah aku memblog sesuka hati kat www.knizam.com lepas neh. hheheheh

heheheheheheeh lepas neh boleh lah tukar2 header sesuka hati cam kat knizam.wordpress.com tuh !

hehehehehehe jika rasa gembira tepok tangan ! hohohoho !

Posted by: KNizam | Februari 13, 2008

Parliament Dissolved Today For 12th General Election

from bernama

February 13, 2008 13:06 PM

Parliament Dissolved Today For 12th General Election

PUTRAJAYA, Feb 13 (Bernama) — Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi today announced the dissolution of Parliament to pave the way for the 12th general election.

The announcement was made at a media conference at his office here and telecast live on RTM1 at noon.

The prime minister also advised all the state governments, except Sarawak, to dissolve their state assemblies to enable the state elections to be held simultaneously.

He said he had an audience with Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin this morning and had received his consent to dissolve the 11th Parliament.

The dissolution of this Parliament was made 15 months before the expiry of its five-year term on May 16, 2009.

The Election Commission (EC) is expected to meet soon to fix the dates for nominations and polling.

Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, who was present when the announcement was made, expressed the hope that the general election would run smoothly.

He said the Barisan Nasional (BN) hoped to retain the two-thirds majority that it received in the 11th general election in 2004.

He said the BN machinery was ready for the general election.

“The list of candidates has been fixed,” he said, adding that the BN would field new faces as well as the old guard and would announce the names in a day or two.

– MORE

Posted by: KNizam | Februari 12, 2008

camner nak dapatkan “imej pengatas anda” eh ?

ok i admit it.

i have a new domain.

yes i have purchased a new domain at serverfreak

aku tengah pilih theme yang sesuai. banyak sangat theme la plaks. ahaks

and i have installed wordpress myself. that’s an achievement considering that i know nothing about web directory or cpanel. fantastico lagi la aku tak pernah sentuh sebelum neh. let alone configuring wordpress myself via my own domain at somebody’s else hosting server. heheheheheh what a statement !

sebenarnya aku nak tanya sapa2 yang ada domain sendiri dan dah install wordpress kat hosting memasing. hehehhe soalan dia senang je sebenarnya. aku dah installed wordpress. and kalau korang perasan dalam hosting free ie wordpress.com, kita boleh sesenang je tukar2 header kan. tapi dalam hosting sendiri tak boleh la plaks.

kalau dalam wordpress.com header dia mcm kat bawah neh (untuk theme neh la!). hehehehe

aku kena touch apa2 ke dalam cascading style sheet tu eh ?

ke aku kena install new plug-in ?

sapa2 ada solution ?

hehehehehe letak dalam comments ok :)

thanks ! :)

Posted by: KNizam | Februari 11, 2008

grammy dah 50 tahun la! hehehe

la dah lama rupanya grammy ni ek

Posted by: KNizam | Februari 10, 2008

blogging from mozac melaka

tadi saya sempat menghantar adik perempuan saya ke sekolah menengah sains muzaffar shah atau dikenali dengan nama mozac di melaka. cuasa sungguh panas membahang. tatkala menantikan adik saya memunggah barang ke asrama murid perempuan, saya sempat memeriksa talian wireless di sana. saya buka laptop saya di dewan makan dan saya dapati ada 2 connection wireless.

sungguh cool bukan? hehehehe

bagus la sekarang ini di mana2 ada wireless connection

boleh online di mana2 sahaja. mudah untuk berblogging ! eheheheeh :)

ada 2 connection yang boleh dipakai.

satu yang speed ok & laju.

lagi satu cam hampeh je. hehehe

selamat kembali ke sekolah !

sidenote – hahahah hampeh terkejut bila main tic tac toe neh.

hahahaha ! :) 

saya ada di kampung halaman saya di jasin melaka sepanjang cuti hujung minggu chinese new year ini. giler slow connection to internet. takat2 gprs je. hehhehehe slow giler sampaikan nak buat posting neh pun kena 2 dan 3 kali refresh. hehehehehehe

salam CNY pada semua yang menyambutnya. angpau mana ?

Posted by: KNizam | Februari 6, 2008

sukantara 2008 – part VIII – finale posting !

 

now that sukantara 2008 dah habes. ramai lagi yg tak boleh recover lagi. hehehe

aku rasa sure ramai yang tak datang kerja monday hari tuh kan

sure banyak kesakitan2 dalaman. kena makan biji teratai neh.

 

overall aku memang puas hati la dengan sukantara 2008

banyak kenangan yang dikongsi bersama. daripada kat meeting2 sukantara

sampailah ke padang, dewan merdeka sehinggalah ke session 17

and yes !

u must see the intro videoclip

that AWIE made for our REUNION DINNER

simply superb !

artwork of a genius !

ko mmg hebat la AWIE !

watch the intro clip below ok !

 

ni ada collage lah sket. hehhehhehe gambar2 sebelum2 neh la !

 

jumpa lagi di sukantara 2014 : return of the yengkoz II plak ya !!!

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube
  • click here to see superb pics via madd’s flickR
Posted by: KNizam | Februari 6, 2008

sukantara 2008 – part VII – session 17 at kuale!

semenjak ada session 1 sampai lah ke session 16, aku tak pernah datang pun. walaupun buat kat kl or klang valley. but then since semua dah ada kat kuala and sekali dengan sukantara 2008. ezrin throw the idea nak buat session or tazkirah beramai kat kuala. semua setuju! hehehehehe sekali sampai kat kuala semua penat giler.

aku ingatkan dah takde session 17. sekali pagi ahad tuh ezrin datang kejut aku kat dorm kat safari. heheheh tidur 3 jam je masa tuh. dah la penat giler kat padang. penat kat dinner. penat chatting and borak2. hehehheh tapi takpe, aku bangun la jugak dan cuba nak solat suboh ngan kawan2 yang lain.

masa aku sampai dah solat suboh. aku takbir je. imam rukuk. termasbuq la plaks

so lepas solat suboh start session plak. ezrin mula dulu. then masing2 take turn.

sampi around kul 0915hrs aku kena chow sebab dah janji ngan bebudak mighty ducks nak train diaorang kat padang hoki kul 0930hrs. keluar je surau sekali nampak haji auzir ngan beriyani dia dah ready. apa lagi kan. terus melantak breakfast dululah. then turun padang

banyak yang dibincangkan masa session 17 tuh. nanti ezrin akan compile and then email (kalau2 ada persoalan yg tak sempat dijawab masa tuh la). overall aku memang puas hati la dengan session 17 neh

sedap dengar suara ezrin masa mengimamkan solat suboh tuh. hehehhee

ni ada gambar2 masa session 17. gambar mestilah ada kan.

heheheh kalo tak boring la.

nantikan posting finale part VIII nanti ok !!!






other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube
  • click here to see superb pics via madd’s flickR
Posted by: KNizam | Februari 6, 2008

sukantara 2008 – part VI – reunion dinner

lepas habis je sukantara kat padang, aku rough ngan badut sempat plak pegi menjenguk bebudak mighty ducks kat padang hoki. though takde training tapi kitaorang saja je lah nak buat spot check kan. hehehehe memang betul sangkaan kitaorang. yang turun training boleh kira ngan jari je. ahahhhha keeper langsung takde la petang ni. so chit chat je lah dengan bebudak tuh kan. heheheheh

eh ni posting pasal sukantara 2008 la! apsal aku melalut pasal mighty duck plak neh. hahaha

lepas mighty duck aku terus pegi ke dewan merdeka. tengok awie tengah bertungkus lumus nak siapkan clip untuk champ house. serious giler muka awie. hehehehhe aku pun passlah gambar2 petang tadi masa kat padang pada awie nak masukkan dalam clip tuh including gambar floating chamat ngan gambar tensionn dehhhh juara keri haji bochap. hehehehehe. cool lah ko awie! memang superb la artwork ko malam tuh!

then balik ke safari nak mandi-manda. sempat jumpa radin (yg baru sampai) kat safari nak amik polo shirt nak pakai malam tuh. lepas je solat terus gi straight ke dewan merdeka. hujan makin lebat la plaks. angin tak payah cakap la kan. heheheheh malam ni nampak cam ok plak dewan neh. takdelah nampak serabut sangat. maybe sebab malam kot. hahahahahaha

hujan dah makin lebat. sempat ke semua orang sampai ni eh?

cikgu belum datang lagi. hm mungkin tak datang kot. hehehehe

semua pa system dah check. and then time nak on lcd projector tuh…jeng jeng jeng keluar pancaran cahaya kuning la plaks. chehhhhh! apsal plak neh. panik kejap aku ngan ezam time tuh. tengok kat screen warna kuning je. biasanya kalau bulb nak kong memang camnilah lcd neh. aisey janganlah kong mr lcd, kalo tak habeslah semua clip2 cun kitaorang malam ni nanti. hahahahahaha.

sekali aku ada idea! why not just turn off everything including laptop ngan lcd. biarkan kejap and then on kan balik semua. perghhhhhhhh Alhamdulillah semua ok. panik dowh! sapa tak panik kan. hahahahhaa seb baik la mr lcd bekerjasama ngan kitaorang. thanks to PTD BTN! hahahahhahha

gambar masa dinner banyak gak la kan.

cuma aku tak sempat nak amik gambar semua. sebab aku pun nak masuk gambar!

hehheheh korang layan je lah semua gambar2 neh kan….

punya la berserabut kat stage tuh, ngan amplifier nyer, laptop, printer, lcd, segala benda ada!

master programmer awie tengah siapkan clip champ house. sapa lagi mohd shah la!

reunion dinner nak start tak lama je lagi. tensiooonnn plak rasanya. hahahahah

semua dah tengah boring sebab hm ngan cikgu belum sampai

sharap ngan faz kat meja paling depan sekali. dekat ngan stage katanya. hehehe

overall view of dewan merdeka. tuh amenda plak berserabut kat atas tu ek ?

cikgu sabri ngan cikgu nolita sampai paling awal . dah lama tak jumpa cikgu!

major capoe tengah kacau anak faz sementara tunggu dinner

ezrin kena baca doa makan kejap lagi. nostalgia la doa makan ngan doa lepas makan neh

cikgu azian pun baru sampai masa neh. terima kasih cikgu sebab datang !

chi chat luar dewan sementara nak tunggu hm sampai. lapar wehhhhh

mpro ngan ezam busy giler nak make sure everything ok dan lancar

kita amik gambar ramai2 luar dewan du lah ok. smile everibodi !

siap ada email shasha lagi kat award tuh. hahahahhaha 80000 emails siot!

champ house nyer award. heheheh mohd shah menang lagi lah camni !

semua tengah nengok clip2 kat stage!

sukantara 2008 result kali ni. heheheheh dekat2 je semua kecuali ahmad !


penerima anugerah keri tengah dapat award from cikgu sabri

champ ngan champ house captain – tungkid. mohd shah la !

gabai, tungkid ngan pengantin baru – auzir !

bersalaman before blah ke rumah masing2. lepas neh kita jumpa 2014 plak !

ahli2 rumah mohd shah ! ada yang takde ke ni eh ?

ni plak science 6. ala yang naik gunung bubu tuh. hahahhahahaha

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube
  • click here to see superb pics via madd’s flickR
Posted by: KNizam | Februari 5, 2008

sukantara 2008 – part V – track events & tarik tali !

warning!

this is going to be the longest posting wrt sukantara 2008!

i have warned ya!

setelah lebih kurang setahun merancang, at last sukantara 2008 mckk class of 94 betul2 dibuat kat padang big school hari ini. hehehheh macam tak percaya pun ada. bebudak koleq 94 berkumpul balik kat padang big school dan berlari2 di padang tuh lagi. macam 15 tahun lepas la plaks. ahaks. ramai yang turun. ada gak yang turun lambat sampai tak sempat nak masuk gambar house depan big school. heheheehe overall memang aku puas hati. semua dapat berkumpu kat area pokok kat great wall.

siapa punya idea la suruh lari2 keliling padang ni weiiiii. habis sakit2 badan aku. hahahaha

everything was great. form attendance to participants.

hehehehe cool la korang!

event kali ni ada a few la kan. mattop as track events director dengan hailer dia, terjerit2 nak memastikan semua orang register dan dengar cakap dia. ye lak kan kalau dah ramai2 tuh memang lah kecoh jadinya. aku, awie ngan ezam mula2 lepak kat dewan merdeka. standby takut ada orang nak curi the pa system or laptops semua tuh kan. then masa nak amik gambar rumah kitaorang tukar ngan rough plak. until rough find a few present boys nak minta suruh jaga dewan merdeka sementara kitaorag amik gambar ramai2.

event kali neh ada 800m, 400m 60m, 8X100m and then tarik tali. ingatkan nak buat sekali touch rugby. sekali tak sempat da. habes event semua ramai2 pakat main bola kat padang c. macam dulu2. hahahahahaha nostalgia beb!

tapi bila difikir2kan balik. hari ini dalam sejarah la. mana ada (setakat yang aku tahu la kan) oldboys koleq yang balik kuala buat reunion sambil2 buat balik acara sukantara masa umur 17 tahun dulu. full scale padang tuh. takde kasi chance punya. ingat senang ke bapak2 budak umur 31 tahun nak berlari2 full scale 800m ngan 400m. lepas tuh ada plak 8 x 100m. perghhhhhh memang kerja giler lah! hahahhahahahaha lepas neh boleh masuk bulletin mcoba or sejarah koleq la kan. hahahahhahaah

ada banyak giler gambar2 ngan videos kat bawah neh. hehehe

kita tengok gambar2 la dulu ok. then baru la kita tengok videos plak. hehehehe

ni ha kontinjen mohd shah sebelum sesi amik gambar ikut rumah. hehehehe cool!

ni plak kontinjen rumah sulaiman. ramai gak diaorang kali ni kan.


ashok yengkoz 94 sedang beraksi. amik gambar banyak2 reef!

mohd shah awal2 lagi dah start warm up. led by wong la kan

aiwa ngan team rumah ahmad tengah tunggu sesi amik gambar

captain rumah mohd shah jumpa captain major rumah sulaiman !

ni plak captain rumah ahmad ngan captain rumah idris


mattop selaku track events director tengah bagi taklimat akhir

la sorang je ke rumah sulaiman. mana yang lain weiii ?

neh rumah sulaiman. ramai gak la kan

rumah idris. sket la plaks. ahaks.

rumah ahmad. strive forever! angie papadakis!

rumah mohd shah! pavi tribes! hahahahahaha

ni plak session amik gambar ramai2 untuk semua rumah!



mohd shah tengah discuss sapa nak lari dulu untuk 8 x 100m nanti



semua dah ready nak lari 800m tuh! perghhhhhh sejarah neh kan.



semua ready! on your mark! get set goooooooooooooo!

heroes in the making. tengah floating lagi. champ 800m = chamat!

la idris lagi ke. hairul ngan pokpeq

wong wakil mohd shah

member ezrin

badut tengah lari 800m

gadap tengah serius giler masa lari 800m

jita tengah 1st round 800m

hazerk plak lari! hehehehe laju sket la

zaman tengah pulun berlari

ayien in action!

ein ngan epit. belum 2 round lagi weiiii

rough tengah lari. tengah dengar peter pan kah ? hahahahahaha

madd ngan pejal pun lari gak. hehehehhee

nik azhar zamiri pun ada kali neh. cayalah nik!

fido plak masuk gambar. belakang tuh sharap

auzir, tank ngan faz tenga pulun berlari. lariiiiiiiiiii hahahahahaha

laba ngan chibix dah 2 round ke ni eh ?

tungkid wakil ketua rumah mohd shah!

ketua rumah idris mpro pun lari gak. cayalah nadzrie!

bochap tengah tension sebab baru 1 round. chamat dah 2nd round. hahahhaha

hairul no 2 tuh 800m. belakang chamat lagi. heheheheheh

member ezrin tengah nak habeskan 800m

syed asrul kat finishing line. nak masuk 400m plak la. hehehehehe

wong penat giler lepas lari 800m kat padang big school

pengakap raja encik jita pun dapat habeskan 800m! cayalah jit!

epit ptd pun sempat habeskan. dapat high ke low pit ?

hazerk, ein ngan badut kat finishing line. hehehheh habes gak kome yer!

zaman dengan bangganya mendepa tangan diikuti rapat oleh madd kat belakang

syed khalid dengan aksi muka penat giler lepas habeskan 800m

major capoe. kawad tentera pun tak macam ni weiii. kejam dowh!

sheppe macam biasa ceria giler dapat lari 800m kat koleq

pengantin baru auzir ngan bekas skuad ragbi negara fect sharap

faz pun ada! saper plak belakang tuh ek ?

gua berjaya ! hahahahahaha berjaya gak ko habeskan 800m mpro ek

rupa2nya laba depan mpro la masa finishing line tadi

giler sakit2 dalaman la lepas neh kan. semua pancit giler

mohd shah lepas neh nak tarik tali plak ngan sulaiman

apa yang gelak sakan tu fadhil? commission jet dah masuk ke ek ? hahahaha

mattop bagi briefing pasal tarik tali ngan 400m plaks. ahaks.




fendey tajuddin gagah perkasa bersiap sedia nak jadi anchor man. hehhheh




aiwa suruh kadaq nyanyi lagu bawah pokok epal lepas neh

ska tengah timbang berat. sapa lebih kilo timbang kat jpj kah ? hahahahaha

aiwa gelakkan orang la plaks. hahhahhahaahahah pegi jpj la weiiiii


rumah sulaiman tengah ready nak lawan mohd shah tarik tali

mohd shah selaku juara tarik tali 94 rileks adjer. hahahahahahahaha

giler bersungguh2 leman nak kalahkan mohd shah kali neh. hahahahahaha

idris plak nak lawan ahmad. rileks hucs. jangan tarik dulu k. hehehehe

8 x 100m mohd shah before lari. hehehehehe seb baik menang ngan ahmad!

idris tengah discuss strategy untuk 8 x 100m plak. hehehhehehe


sulaiman pun ada strategy gak untuk 8 x 100m ni weiiiii










menangis la korang nak menengok kesemuanya.

pakai broadband la weiiii !

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube

lepas kemas2 kat dewan merdeka aku gi kejap ke safari resort balik nak register plak. main committee set booth kat hall safari resort. by tengah hari dah ramai yang datang register. lega kitaorang. hahahahha. ada gak yang tak datang. tapi takde janji around 60 orang yang datang kan. heheheheh ada yang dok kat dorm dan ada jugak yang opt nak dok kat bilik especially yang bawak wife dan anak2 la kan. hehehhe.

masa register semua akan dapat t-shirt house masing. ngan car sticker sekali. kena isi borang pasal sukantara 2008 ngan sukantara 2014 sekali. banyak giler baju nak distribute. pening kepala. hehehehe borang untuk peserta setiap acara pun diedarkan time neh kat house captain.

leman je takde house captain.

sebab dia ada house major.

hahahahaha major capoe la!

juara anugerah keri sudah sampai. all the way from jaybee! hahahahaha cayalah bochap! aku tau ko tak sabar2 nak lari 800m ngan 400m kan. hahahaahaha

lompat jauh cancel sebab takde siapa nak participate and susah la nak organize. hehehehe

jangan lupa pegi tazkirah suboh wokay! kita buat session 17 kat kuale plaks

chamat tengah try baju idris under size m. hehehhhe petang neh nak lari neh.

fido tengah tolong ajk registration. tolong tengok la kan. hahahahaha

pokpeq baru je sampai masa neh. epit tengah tolong register kan dia

kadarghhhhhhh pun dah sampai. cayalah ahmad house!


wong ngan gadap sampai sekali time neh. gelak besar masa neh. heheheh

mattop tengah pening ngan acara sukantara. dia jadik track events director!

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube

main committee dah decide nak buat reunion dinner kat dewan merdeka. since dewan neh dekat je ngan koleq kan. plus aku tak pernah pun masuk dewan merdeka neh since kat koleq lagi. hehehe masa mula2 dapat kunci and then masuk dewan neh, mak aihhhh boleh ke buat dinner kat sini ek? horror giler hall neh. berabuk ya amat. kotor plak tuh. backdrop menakutkan. hahahahah seb baik kitaorang ramai time neh so senang la sket nak buat kerja bersihkan dewan merdeka neh.

banyak gak gambar aku amik masa preparation reunion dinner neh. heheheh korang tengok je lah gambar2 kat bawah neh ok. nantikan kemunculan posting2 seterusnya lepas neh. hehehehehe banyak giler gambar nak post ada la dekat 300 pics!

giler banyak kerja nak kena buat. nak alas meja, gantung kain etc.

sempat ke siap ni eh ?

pepehal pun lados tetap lados. hahahahahhaa

epit tengah call sapa ntah. nampak cam tension dehhhh adjer!

ni la rupa dewan merdeka masa mula2 masuk dewan. horror tuh!

lunch tapau courtesy of saudiah la mana lagi. nasi putih! kuah lemak! ayam goreng satu! kasi tambah timun dengan sambal sket!. ermmmmm best la lunch neh. hehehehehe


minuman sponsored by suri dengan ribena berry. hehheh banyak giler suri bagi ribena kali neh. thanks suri!


tak sangka plak aku dewan merdeka neh sehorror neh dulu! hehehehe!

kena gantung kain2 ikut rumah atas tuh. dapat la cover hall yang ala2 huduh neh. hehehe

seb baik la ramai yang dah datang kan. senang la keje sket. hehehehe

giler rajin hairul menyapu kat dewan merdeka. thanks hairul! heheehhehe

ni masa chamat ngan jita sampai. diaorang pun sempat tolong. toong makan la. hahhah

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube

i am updating this post live from dorm e safari resort.

this is what we called live blogging of sukantara 2008

it’s 2 am and we still chatting and chatting and some more chatting. hehehehe

ramai gak la yang datang reunion kali neh. memang puas hati. heheehhehehe event sukantara start kul 3pm. heheheh semua berkumpul. mula2 amik gambar ramai2. heheheh amik ikut rumah. kecoh giler.

tengok la kekecohan masa nak start amik gambar sulaiman house neh. hahahaha

heheheh cool la amik gambar background dengan big school. after all bukan selalu pun kita boleh buat reunion and berkumpul ramai2 camni kan. dah lama dah kita tinggalkan koleq. dah dekat 15 tahun since 1994 kan!

event sukantara start immediately lepas sesi amik gambar ikut rumah.

heheheheheh. gile penat berlari balik kat padang big school.

pengsan la lari 400m. full spec track event plak tuh! bukannya umur 17 tahun lagi!

kat bawah neh rumah sulaiman. ada 2 row. so banyak la jugak

rough, adam (member ezrin), sharap, ezrin, syed khalid, major capoe, ayien & epit
faz, fido, ein, auzi, champ & ganja. radin takde dlm gambar!
neh plak rumah idris. satu row je. hahahah. camner nak menang camni weiii !

pyan, chamat, pejal, hairul, pokpeq, mpro, mattop & mongge. gabai belum sampai lagi!

ahmad plak 1 row gak! heheheh house captain x sempat datang.

kadaq, badut, syam, sheppe, jita, reef, chibix, zaman & aiwa

rumah mohd shah mcm biasa ramai giler yang turun. heheheh champion !

awie, tungkid, butcher, nik, syed asrul, bochap, tank & arape
wong, madd, gadap, kno, ezam, fadhil & hazerk. noshah & fendey dtg lambat! hehehe

dan gambar of the year kali neh dimenangi oleh chamat!

giler floating ko lari chamat ! chamat menang 800m tadi….

memang boleh hantar ke star world heroes edition la !

ko memang champion 800m la ! heheheheheheh

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube
Posted by: KNizam | Februari 2, 2008

sukantara 2008 – part I – check in @ safari resort

just arrived at kuala tadi. stay at safari resort, kuale!
dok dalam dorm. dah lama rasanya tak dok dalam dorm hehehhe
antara yg paling lama aku tak jumpa …. jeng jeng jeng nik azhar zamiri !

lama giler siot tak jumpa nik

seperti yang dijanjikan aku akan cuba update event2 yang berlaku kat koleq sempena sukantara 2008 by mckk class of 94. memang best reunion kali neh. siap ada sukantara lagi. tahu ke amende sukantala ? hahahahaha sukan + antara = sukantara. sukan antara rumah untuk collect points and then tentukan champion house masa kat koleq circa 90s dulu. heheheh sekarang aku tak tahu la plak ada lagi ke tak sukantara neh

aku ngan fido sampai kuale around kul 9pm. sampai2 je terus call epit tanya sapa dah sampai. sekali dah ramai daaaaa yang dah sampai. hehehehe ada la dekat 10 org dah sampai. so aku ngan fido terus la pegi benteng dinner. ni la 1st time fido singgah benteng since 1994. lepas dinner terus gi ke safari resort nak check in ke dorm. sekali tengok ada function la plak (ramai plak yg pakai kopiah) kat main hall resort neh. call mtop, dia bagitau ada plak kenduri by tuan punya resort. rupa2nya resort neh dah kena tak over. so owner dia nak buat kenduri kesyukuran malam ni jugak. heheheheh so kitaorang lah kiranya yang buat major booking kat resort neh masa pembukaan semalam.

mrpo bagi aku kunci dorm e (bukan dorm f k). hehehehehe sekali mpro bagitahu yang semua dalam hall masih khusyuk dengan kenduri. makan belum lagi! hahahhah seb baik la aku ngan fido dah belasah dinner kat benteng tadi. kalo aku join epit, mpro, mtop et al tadi sure la aku kebulur. dah la tadi tak sempat nak lunch lepas kerja. heheheheheeheh amik kunci terus check in dalam dorm e.

bila semua dah sampai. kitaorang pun apa lagi. terus la set up semua pa system ngan wireless network kat sini. heheheheh sponsored by maxis lagi tuh! aku nyer laptop je la. hahahaha. kalau aku tau yang wireless router cum modem boleh transmit connection, maunyer aku bawak je dlink aku tuh. boleh buat ala2 mini starbak kat dalam dorm e neh or kat dalam dewan merdeka esok! ehhehehheehhe. cool ! pa system pun ok. ada 2 speaker satu altec lansing satu lagi sonic gear. siap ada amplifier lagi. thanks to ska ngan member dia yang pakar pa system. heheheheh so far semua ok lagi.

kat bawah neh semua sibuk nak test pa system memasing. cayalah ska ngan member dia!

lepas tuh siap pasang lcd projector sekali. last2 nengok shrek III. hehehhe tengok wayang dalam dorm siot! rugi lah sapa2 yang tak stay dalam dorm kali neh. lepas neh kitaorang nak nengok khartoum ngan who framed roger rabbit II plaks. ahaks. lama giler tak tengok wayang style dalam dorm cenggini kan. hahahahhaaha

lepas nengok shrek III semua belasah supper kat benteng plaks. ahaks. bila lagi nak mengayakan business wawan and co kan. heheheeh aku tak pegi. nak settlekan slide show dulu ngan buku program dinner neh. giler ah semua kerja last minute. awie pun tak siap lagi. heheheheh banyak lagi lagu2 circa 90s kena carik neh. siap la korang. sure korang akan menangis dengar lagu2 zaman 1990 sampai 1994. siapa nak dengar it must’ve been love (roxette) ngan follow the moskua! hahahhahah tuh lagi scorpion la! lupa plak titla dia beb! hehehehe nanti ar aku hapdate balik. heheheheheh aku nak sambung edit slide show balik la. chow!

ko nengok vidoe apa tu mpro ? hahahah video katerina ke ek ? huahuahua

pakar2 pa system tengah buat kerja. master ska dibantu prefect sharap !

orang masuk internet dia pun nak masuk jugak ! hahaha terbeliak la’ba ngan mattop.

ok kita telah berjaya test pa system dengan jayanya. heheheh esok sure boleh celebrate la kat dewan merdeka kan. hopefully semua mike ngan speaker function la kan. haahahahah

tuan director multimedia awie tengah menyiapkan slide show sambil nengok shrek III. giler cun ko nyer slide show yang yengkoz giler tuh awie. respect la ! cool giler !

jom ramai2 nengok shrek III. heheheh gunakan lcd btn tuh habes2an. hahahahhaha

sekarang dah kul 0244hrs dah kitaorang belum tidur lagi ! hahahahahah

pengsan la esok masa berlari2an kat padang big school! go mohd shah!

other links to mckk class of 94 SUKANTARA 2008

  • click here to see full 300++ pics of mckk class of 94 – sukantara 2008 at flickR
  • official blog batch mckk class of 94 here
  • download all 300++ pics yg aku amik (in 5 separate zipped files) via savefile.com here – [1]13mb [2]34mb [3]59mb [4]27mb & [5]12mb
  • click here to see all pics via nik’s flickR
  • click here to see all videos via kno’s youtube
Posted by: KNizam | Februari 1, 2008

saya akan ke kuale lagi ! hehehehe

saya akan ke kuale lagi. ya kuala kangsar.

bandar di raja di utara kuala lumpur

kenapa saya ada di sana ?

nantikan posting seterusnya live from kuale nanti ya ! hehehehehe

supported by maxis 3G dan HP pavilion. hehehhe

hint : i’ll be here (at the pic) below. hehehehe

welcome to MCKK Class of 94 – SUKANTARA 2008

return of the yenkoz ! hahahahahahaaha

Posted by: KNizam | Januari 29, 2008

anugerah juara lagu @ AJL ke-22 TV3

“itu kamu” termaktub sebagai juara lagu AJL ke 22 TV3 ahad lepas

sedap lagu tuh.

saya rasa version live lagi best drpd album version.

hehhhehe kamu setuju kan ?

intro ajl 22 tv3

farhana puteri bumi kenyalang – jinbara

samudera – nora

harapan – fazli zainal

destinasi cinta – dato’ siti nurhaliza

mahakarya cinta – fiq

aishah

sembunyi – misha omar & andy flop poppy

sofaz

izikanku pergi – sahri

itu kamu – estranged

Posted by: KNizam | Januari 29, 2008

lego dah 50 tahun ?

dah lama dah rupanya lego ni eh ?

dah dekat 50 tahun dah. hehehhe :)

even google pun buat special coverage pasal 50 tahun LEGO ! hehehe

hari tuh dapat top 100 posting dalam wordpress bahasa melayu

juga top 100 blog dalam wordpress (bahasa melayu) juga! hheheheh :)

kali neh dapat plak top 10 blog paling cepat tersebar

mesti ramai yang sebarkan blog aku neh kan. hehehheh

terima kasih !!!

80000x trimmmaaa kassseyyy!!!

hehheh eeeee

pssst : ni yang aku lagi bersemangat nak launch http://www.knizam.com neh. heheheh :)

Posted by: KNizam | Januari 27, 2008

kluang rail coffee. yes! this is the real one ok! hehehe

out team had a podium finished last night.

no. we didn’t get the cash money. just the hamper. hehehe :)

we’re satisfied with our performance.

never experience a podium finished like this for an open treasure hunt before

and what more can we ask, except for celebrating this win at..

the one and only (and the original) kluang rail coffee !

let the pic speaks for our celebration ya :)

dsc01670-2.jpg

i’ll blog about this original kluang rail coffee later ok.

Older Posts »

Kategori

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.