Posted by: KNizam | Januari 14, 2008

kartun yg cool dalam saharil conteng blog

siapa nak tengok kartun ?

ini kartun yang cool tau. bukan kartun biasa

kartun2 dilukis oleh sdr saharil dalam blog beliau.

contoh kartun beliau yg sungguh cool kat bawah neh. hehehehe

more ?

click here je lah ! :)

Posted by: KNizam | Januari 13, 2008

posting aku dalam top 5 wordpress bm postings ?

heheheeheh tetiba lepas glamer dalam majalah 3 malam tadi. terpalit plak glamer kat top 5 wordpress top posts bahasa melayu. hehehehe berganda glamer neh. post yang sama plak tuh. tak sangka plak aku. susah siot nak masuk top 5 neh kan. heheheeheh ke senang je eh?

Posted by: KNizam | Januari 13, 2008

blogging from bukit merah laketown resort hotel…

heheheheh semalam ada kat seri kangsar hotel, kuale.

hari neh lepas training tadi terus gi ke bukit merah laketown resort.

dah dekat je ngan kuale tuh kan. drive dalam 50km north je. stayed kat resort hotel bilik superior. heheheh cool gak bilik dia. simple je. dan yang paling best still ada 3g connection. walaupun agaklah hampeh compared ngan connection kat budget hotel seri kangsar, kuala kangsar.

kejap2 ada intermittance. kejap2 3g kekadang umts dan …..
kejap2 mausk plak gprs buduh. hahahahahahaha

ingatkan speed umts berpanjangan hingga ke petang.

selali hujan gprs menjelma la plaks. ahaks

apa pun seb baik la ada gak 3g neh kan. hahahahhah

jap lagi aku nak gi mandi2 kat waterpark. kalau sempat nak canoeing sekali

esok nak ke orang utan park ngan eco park (mcm kat setia alam plak!)

hahahahahhaha

Posted by: KNizam | Januari 13, 2008

knizam artwerk dalam majalah 3 tadi ?

tadi lepas makan nasi goreng belacan ngan bochap ngan badut kat benteng kuale. aku tengok la majalah 3. sebenarnya nak tengok cerekarama pasal afdlin shauki tapi sebelum cerekarama kenalah tengok majalah 3 dulu kan. hehehehe. sekali masa tengok majalah 3 lepas scene yang dia tunjuk kat mekah tuh, dia tunjuk plak scene majalah 3 dalam internet.

sekali aku terperasan majalah 3 tunjuk posting aku pasal kelong kat malaysia dalam majalah 3. terkejut beruk kejap aku tadi. hahahahaha tetiba ternampak perkataan “knizam artwerk” dalam majalah 3. hahahahah tetiba terglamer murahan sekejap. hahahahaha. tergezut pun ader. tak sangka plak knizam artwerk akan masuk dalam majalah 3. dia siarkan pasal blog2 yang pernah buat posting pasal majalah 3. hehehehe terbangga kejap aku. hehehehe

click sini nak tengok majalah 3 tuh. hehehe

korang perasan gak ke eh ?

camner nak download video tu from tv3’s website eh ?

siapa tahu tolong beritahu saya ya :)

Posted by: KNizam | Januari 12, 2008

wed auzir @ kg jawang, karai kuala kangsar

tadi baru je balik from wed auzir kat kg jawang dekat dengan pekan karai kuala kangsar. hehehhe seb baik la map yang auzir bagi senang sket nak cari rumah dia. tapi yg paling lawak dia cakap ada kolam ikan. kitaorang punya la mencari2 mana kolam ikan. sure la ingat kolam ikan cam kat kl or tempat lain yang ada signboard besar and kena bayar masuk kolam. sekali kolam mmg la besar tapi takde la signboard. heheheh ntahapehapentah la ko auzir. hehehe

kat bawah neh gambar2 masa wedding auzir

epit datang ngan emil. bala siap pakai t-shirt reunion 2004.

rough datang pakai t-shirt body hugging. heheheh siapakah gerangan yang membelakangkan kamera itu ? dia datang all the way from jb. jauh tu weiiii

joe tengah borak2 ngan syed asrul. mcm x puas hati adjer. hehehehe

auzir ngan wife dia kat majlis santapan diraja makan beradab. hehehehe



syed moto or doc moto datang ngan family lagi. fadhil pun ader. hehehe

mattop ngan bala tak puas hati. mattop selaku pengarah sukan sukantara 2008 tak sabar2 nak tengok padang big school lepas attend wedding auzir neh. hehehehe line dah ada ke belum ? x sabar lah tuh nak lari 800m. heheheheh

more pics at my flickr here ok :)

kat bawah neh plak dalam youtube. hehehehe

noni kapet will blog about this wedding later ok. kan noni kan ? hahahaha :)

Posted by: KNizam | Januari 12, 2008

unplanned holiday… bukit merah laketown resort ?

someone called and informed that the supposed to be 1 week class at taiping is being cancelled. what the…. senang2 je cancel kan. yang kita neh dah tercongok kat kuale. hehehehe benci aku ngan style kerja camni. cancel last minute and via sms somemore. hantar la official via email ke haper ke kan. penakut la tuh kan. hahahahaa

this is unplanned and uncalled for.

hey! wait a minute.

let’s turn this into something fun!

and should i switch from the resort above to the resort below ?

why not eh ?

unplanned holidays anyone ?

heheheh see u at bukit merah laketown resort tomorrow. hehehehe :)

Posted by: KNizam | Januari 11, 2008

blogging from kuale…

i am now at kuale. yep kuala kangsar!

ada maxis 3g dowh! speed umts yg power la kat kuale neh. hehehhehe

speed boleh ke touch 3.6mbps eh ?

tapi bagi aku 1.2mbps pun dah cukup dah. hehehe

aku stay kat hotel seri kangsar, kuala kangsar.

budget hotel neh. hehehe dah nama pun destinasi bajet kan. huuhuhu

dah. aku dah check tadi takde cctv dalam bilik aku. hahahha

takde la cam hotel katerina batu pahat tuh dowh!

jap lagi nakpi makan nasi goreng usa ngan air kelapa laut gelas besar kat benteng

weeheeeeeeeeee

Posted by: KNizam | Januari 11, 2008

Cari Sharlinie seluruh negara

Cari Sharlinie seluruh negara

Oleh Jalal Ali Abdul Rahim


DIPERCAYAI DICULIK: Sharlinie hilang berhampiran rumahnya di Taman Medan, Petaling Jaya, kelmarin.

Polis perketat kawalan di sempadan, buru dua suspek culik budak lima tahun

PETALING JAYA: Polis mengetatkan kawalan di semua pintu sempadan dan lapangan terbang dalam gerakan mencari Sharlinie Mohd Nashar, 5, yang hilang berhampiran rumahnya di Taman Medan, dekat sini, kelmarin serta memburu dua suspek yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kes itu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata, gerakan bersepadu besar-besaran yang bermula semalam itu turut membabitkan langkah mengedarkan poster mangsa dan lakaran wajah suspek ke seluruh negara.
Katanya, satu pasukan khas yang dianggotai bersama pegawai dan anggota polis Bukit Aman, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya juga ditubuhkan untuk menerajui siasatan.

Pasukan itu yang sedang berusaha menjejak dan mengenal pasti dua suspek terbabit berdasarkan lakaran wajah atau fotofit yang diperoleh daripada maklumat saksi, diketuai Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamad.

Baca Lagi…

250gb 2.5″ mobile hard drive ?

western digital, samsung or hitachi eh ?

Western Digital Scorpio 250GB 2.5″ Mobile Hard Drive – SATA, 5400, 8MB, OEM

Samsung HM250JI SpinPoint 250GB 2.5″ Mobile Hard Drive – 5400, 8MB, SATA-150

Western Digital WD2500BEVE Scorpio 250GB Mobile Hard Drive – ATA-100, 5400, 8MB, OEM

Hitachi TravelStar 5K250 250GB 2.5″ Mobile Hard Drive – SATA, 5400, 8MB, OEM

Posted by: KNizam | Januari 9, 2008

view from above…

view from my office tower.

heheehe :)

cuba korang letak view office korang plak. cubalah!

salam awal muharram !

Posted by: KNizam | Januari 8, 2008

change your boring windows xp into these…

great site! i like this types of info.

cool skin or transformation pack for windows xp

i’m lovin it! hahahhahaah

click here for details ya !

nak jadi fedora ?

ke nak jadi flyakite ?

or nak transform jadik mac os ?

or nak ke tukau jadik ubuntu ?

or craving for windows vista ek ? hehehehe

you decide ok !

hehehheh good luck !

back up dulu kalo apa2 pun ok…. :)

Posted by: KNizam | Januari 7, 2008

apa kaitan “mardi” dan “pedang setiawan” ?

tadi tetiba terasa nak menjenguk ke website mardi.

ada apa dengan mardi ?

apa kaitan mardi dengan pedang setiawan ?

hahahahaah nantikan kemunculan kami nanti 26 january 2008!

….tunggu ya !

Posted by: KNizam | Januari 7, 2008

beli-belah buku & majalah lagi! aisey! hahaha

saya ni mmg pantang pegi ke alpha angle tuh la.

setiap kali pergi mesti tersinggah nyer kat mph tuh.

lepas tersinggah mesti terbelek2.

pastu terambil2 dengan tak sengaja. hahahha

pastu apalagi terbayar la kan. huhuhuh

memang saya dah hantu buku la sekarang.

siapa ada penawar ?


saya kalau dah tengok gambar2 snorkelling camni memang rasa nak pergi je lagi snorkelling. hehehe memang best la snorkelling neh. dapat menikmati keindahan alam dasar laut ciptaan Allah swt. memang best jumpa ngan nemo ngan moray eel. hehehheh jumpa table corals ngan christmas corals yang berwarna-warni pun cool gak. hehehehe rindu la nak snorkelling kembali kan. heheheheh tunggu musim tengkujuh habis la nanti. hehehhee :)

perghhhh aku memang salut la ngan gambar2 editing mamat ni. dia nyer fotografik kat fotopages memang power beb! memang highclass la editing dia. kalau korang tak caya, korang visit je fotopages dia. memang kagum la aku. jaws dropping giler editing gambar2 dia neh. memang tahap dewa. hahahahahhaah

kali neh mamat neh nak buat bengkel editing. aku rasa nak join. kena tengok schedule lah dulu kan. hehehehe kena tengok fulusmania la jugak kan. hehehehehe. saper2 nak mausk bengkel dia neh boleh click kat sini.

pasti lepas neh editing korang akan lebih power,

hopefully tahap dewalah kan. hahahahah


tak. aku tak dapat apa2 pun sebab promote bengkel neh

aku just nak share majlis2 ilmu sebegini

semoga lebih ramai lagi rakan2 aku yang terer pakai photoshop. hehehehe

Posted by: KNizam | Januari 7, 2008

another cool sites for bloghopping…

animator vs animations here

great wallpapers for my wide screen here hehehehe :)

below is my latest wallpaper. loved it!

get them!

they’ll make your wide screen more cool!

hehehehe :)

ni gambar2 masa wedding jita kat hall menara pjh last saturday kat putrajaya. ada a few yg datang awal eg ezrin etc. so takdelah dalam gambar ramai atas pelamin cam kat bawah neh. yang kat bawah neh jemaah yang datang around kul 1500hrs. dalam 15 orang rasanya. hehehehe




more pics here ok

yang ni plak gambar masa meeting sukantara 2008 kat rumah baru epit kat seri putra. giler ah korang. kecoh giler rumah epit. hahahha meeting from lepas wedding jita around 1600hrs till maghrib tuh! bising giler. hahaahha meeting kejap je makan je yang lebey.


kat bawah neh gambar fazurin tengah pecah kepala nak tolong chamat ngan laa’ba nak ingat balik semua list science 2. hampeh! siap nak no dhobi tuh. hahahahhaha kalo tak hengat jugak, firedrill la malam neh wehhhhh!

more pics here ok

ni videos masa wedding jita kat menara pjh (bukan perbadanan putrajaya ok!)





ni plak videos masa discussion sukantara 2008 & makan2 kat rumah epit kat seri putra, bangi. thanks to epit & aily sebab jadi tuan rumah. hehehehehe best giler makanan kat sana. rumah pun cun, rumah baru tuh! lepas ni rumah mtop ngan hairul pula! hehehhehe


nonikapet will post the details later.

so watch out our batch’s blog wokay!

Posted by: KNizam | Januari 6, 2008

isu guru lagi ke?

aisey.

tadi masa tengok buletin utama terperasan yang tv3 kali ni focus lagi sekali kepada isu guru. macam2 perkara berkaitan guru yang diusulkan dalam buletin utama. siapa ada wawancara dengan pak ungku aziz lagi. seronok aku tengok pak ungu bagi kata2. memang berhemah la. setiap butir2 perkataan yang diucapkan memang bermanfaat dan bagus la.

sedap mendengar pak ungu berkata2. ayat2nya memang disusun dengan berhemah dan sedap didengar. syabas pak ungku! sukar untuk mencari warga seperti beliau. :)

pak ungku pun ada komen pasal pengajaran maths dengan science kejap dalam bahasa melayu kejap dalam english. dah kini nak balik kepada bahasa melayu. kesian aku tengok dengan bebudak zaman sekarang. lagi pening dibuatnya kan. hehehee mana tak peningnya. pembuat dasar sesuka hati je tukar2. yang jadi mangsanya bebudak sekolah jugaklah. kesian aku tengok pengajaran maths dengan science dalam english neh.

Posted by: KNizam | Januari 5, 2008

stumbled upon these great sites!

just bloghopping tadi

stumbled upon these 2 great n cool sites

one is baikipc.wordpress.com

and another is downloadsquad.com

quite beneficial fot it geek, and non it geek! hehehehehe

Posted by: KNizam | Januari 3, 2008

jalan2 di kl kembali sesak seperti sediakala…hehehe

bangun lambat. jalan sesak giler tadi. hehehhe

lupa pula yg budak2 dah masuk sekolah so kat area sekolah begitu sesak

semua traffic light merah. satu je yg hijau pagi neh.

seb baik mrr2 x sesesak biasa. smooth sket. sesak nak masuk elevated highway je.

dr chua quit juga akhirnya. period.

arghhh benci nyer aku.

this “musang terbakar rentung” is killing my machine lah!

this musang terbakar rentung aka firefox is killing my machine.

semalam aku masuk sap pakai musang rentung neh ok adjer. sekali hari neh aku masuk sap pakai musang rentung, habis terbakar hati aku. hahahahha semua firefox applications hang and then crashed. seb baik ada restore session kalo tak mau lagi terbakar la hati aku. hahahahaahha

managed to access the asap workplace but no sap? what the…… apa dah jadi neh sebenarnya?

ASAP WorkPlace provides secure access to network resources on your intranet. To access a resource, click its name from the list below. For help, click the Help button in the upper right or contact your system administrator.

hehehehe korang paham ke?

You are now logged out of your network.

IMPORTANT NOTE: To log out of a Web-based application on your network, you must also close any browser windows in use by that application. This ensures that your user credentials are removed from the computer cache.

hhehhehehe

« Newer Posts - Older Posts »

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.